Adana’yı Gör, Çukurova’yı Keşfet!

Adana, kuruluşundan bu yana oluşturduğu katman katman değerlerle; tarihsel geçmişi ve birikimiyle, binlerce yıllık bir tarih ve uygarlığın kaynaşma noktasıdır.

Adana, kuruluşundan bu yana oluşturduğu katman katman değerlerle; tarihsel geçmişi ve birikimiyle, binlerce yıllık bir tarih ve uygarlığın kaynaşma noktasıdır.

Adana; daha kapsayıcı adıyla Çukurova, bereketli toprakları, nehirleri, dağları ve yaylaları ile eşsiz bir güzelliğin durağıdır adeta. Toroslarla Akdeniz arasında kalan büyüleyici kent, sadece verimli toprakları ve yüzlerce yıl sunduğu cömertlik değil, aynı zamanda Asya’dan Anadolu’ya, oradan da tüm komşu coğrafyaya açılan kapı konumundadır.

Tüm zamanların en tanınmış geçidi olan Gülek Boğazı ve Belen’den Çukurova’ya giriş yapan her kim olsa soluklandı, dinlendi ve karnını doyurdu ahir zamanlarda. Gelip geçenleri, burada mesken edinenleri yüksünmeden ağırladı, sarıp sarmaladı. Yolu Çukurova’yla kesişen herkes, sarı sıcakta yandı, olgunlaştı ve yeşillendi çok geçmeden. Dallanıp budaklandı sonra… Destansı coşkular içinde olan bu şehir, Seyhan oldu, Ceyhan oldu, Berdan oldu: Sonunda Akdeniz.

Çukurova aynı zamanda ekonomik, sosyal ve kültürel dokusuyla; Luvi, Arzava; Hitit, Kue, Asur ve Kilikya Krallığı, Pers Satraplığı, Helenistik Dönem, Selökidler ve Korsanlar Dönemi, Romalılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze, çok katmanlı bir kentleşmenin merkezidir. Konar-Göçer hayatın elverişli toprakları olmakla yetinmez, bereketine öykünen işçi göçlerinin de odak noktasında bulunur.

Böylesine önemli ve değerli bir bölgenin çekim merkezi olmaması elbette düşünülemezdi. Uri Adania’dan Danuna’ya, Adanus’tan Ezene’ye, Kilikya’dan günümüz Adana ismine evrilen bu fantastik şehir; coşku ve heyecan verici konumunu hala korumaktadır.

Çukurova, kültür, sanat ve edebiyatı içselleştirmiş; binlerce yılda deneyimlediği birikimi, Karacaoğlan ve Dadaloğlu’nun dizelerinde ölümsüzleştirmiştir. Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Arif Nihat Asya daha nice edebiyatçının söz ve metinlerinde hayat bulan bu coğrafya, Yılmaz Güney’in destansı sinemasında hayat bulmuştur adeta.

Adana, Çukurova demektir. Mersin, Osmaniye, Hatay dâhildir kuşkusuz. Bu denli zengin bir coğrafyayı Ramada’nın Turizm yüzüne sığdırmak elbette beklenemez. Ramada Oteli’nin penceresinden bir izlek, rehberlik yapmak gerekirse Adana’ya; aşağıdaki linklerden bakmak yeterlidir. Adana’yı gör, Çukurova’yı keşfet…

  • Konaklama, gezilecek yerler ve turizm çeşitliliği için;

http://www.adanakulturturizm.gov.tr

  • Adana hakkında her türlü güncel özet bilgileri edinmek için;

http://adanadan.biz/index.asp

  • Adana’nın kültür, sanat ve edebiyat hayatını izlemek için;

https://adabul.com/

  • Adana ağırlıklı ancak tüm dünya coğrafyası hakkında gezi yazılarını görmek için;

http://www.altinrota.org/

  • Dünyanın ilk ve tek sokak karnavalı Nisan'da Adana'da Portakal Çiçeği etkinliği için;

https://www.nisandaadanada.com/

  • Gastronominin yükselen yıldızı Adana Lezzet festivali için;

http://www.adanalezzetfestivali.com/

  • Adana'nın güncel ve siyasi hayatını izlemek için;

http://www.adanahaber.com/

KAYNAK:RAMADA HOTEL&SUITES  BY WYNDHAM ADANA

Konuk odalarımızın her birinde özel banyo, wi-fi, kablo TV bulunmaktadır ve eksiksiz kahvaltı dahildir.

Rezervasyon

: +90 322 455 05 00